Käsityöt

ROSEGOLD HUIVI

Rosegold huivi on neulottu ja piti olla instan joulukalenterissa esilläkin, mutta en sitten ihan ennättänyt ohjetta kirjoittaa, kun olihan sitä muutakin touhua. Nimi sopii hyvin tälle huiville minusta, sillä väri on mielenkiintoinen. En sanoisi, että on ihan vaaleanpunainen, hieman persikkainen kylläkin, joten siitä juontaa tämän punakultainen nimike.

Minähän rakastan kaikkea punertavaa ja hiuksiinkin haluan aina sävyä punakultaisena, joten on kyllä ihan minun sävy.

Rosegold huivi on neulottu pehmoisella merinon ja puuvillan sekoituksella. Lanka on Concept by Katia merkiltä ja tässä on 70 % puuvillaa ja merinoa 30 %. Lanka on suhteellisen paksua, joten neuloin huivin US 10 eli 6 mm puikoilla. Halusin tästä ilmavan ja pehmeän, joten siksi noin isot puikot. Nuo pampulat tai nypyt, miksi niitä nyt haluaa kutsua, tulevat kivasti huivissa esille, mutteivat intoile liikaa.

Lankaa meni neljä kerää, mutta tästähän voi tehdä myös itselleen sopivan koon ja hankkii vain lankaa enemmän ja neuloo mallin mukaisesti vain kolmiota eteenpäin.

En aikaisemmin ihan näin kolmion mallista huivia olekaan tehnyt, mutta nyt jotenkin innostuin ja hyvä niin, onpahan vähän vaihtelua. Jopa sen verran, että langat laatikossa polttelevat jo seuraavan huivin neulomiseen, mutta ensin täytyy tehdä muut jutut valmiiksi.

Huvin muuten neuloo tai kutaisee suhteellisen nopeasti. Sainkin viimeksi moitetta tuon sanan käytöstä, mutta minulle se on murresana ja toimii silloin, kun aikaa ei tuhraannu liikaa tietyn jutun neulomiseen. Se on siis helppo ja nopsa tehdä ja silloin sitä voi näinkin markkinoida. Eikä se millään muotoa halveeraa itse tekemistä. Minä jos kuka arvostan käsintehtyä, oli se mikä tahansa juttu.

Rosegold huivi on siitä kiva, että sen voi pukea ylleen tai heittää harteilleen kummin päin vain. Se näyttää kivalle molemmin puolin. Toki nuo pallerot tulevat näin käytettynä paremmin esille.

Mikäli innostuit ja kaipaat ohjetta, niin latasin pdf-ohjeen Ravelryyn ja tästä linkistä pääsee hankkimaan ohjeen itselleen.

Nyt jatkan neulomista neulepaidan hihojen parissa ja nautin vielä lomasta. Joululomalla on tullut kiitettävästi neulottua ja myös luettua kirjoja, joita arkisin ei oikein ennätä lueskella. Miten siellä? Oletko lomalla vai jo palannut töihin joulun vietosta?

6 Comments

 • 1NALLEPUH

  Kivan näköinen huivi ja hauskaa vaihtelua tuo kolmion malli. Tekisi mieli kutoa mutta en ole saanut aikaiseksi aloittaa, täytyy ryhdistäytyä ja ottaa puikot käteen. Lomalla ollaan vielä tämä viikkoa ja olen lukenyt kirjoja ja räti lehtiä jotka arjen kiireessä jäänet lukematta.
  Kivaa lomaa⚘

   • Riitta

    Hyvää uutta vuotta Minna ! Onpa tosi kaunis huivi.Teet kyllä upeita neuleita ja aivan ällistyttävän nopealla tahdilla.Aloitin lomallani ensimmäiset pitkät villasukat ja toinen sukka on valmis.Muuten olenkin neulonut pienempiä sukkia ja lapasia. Roope 10 kk,on tehnyt minusta mummun.!Olen aivan euforiassa ja se tunne jatkuu ja syvenee. Mukavaa tammikuuta.😊

    • Minna

     Voi onnea tuhannesti mummuksi tulemisen johdosta <3 Tuolle tunteelle ei varmaan sanatkaan riitä!
     Mitä neulomiseen tulee, niin ne tulee tuossa telkkaria katsellessa suhteellisen nopeasti, mutta ei aina, jos joku ei toimi ja pitää purkaa:) Kiva kuulla, että olet lomalla saanut neulottua jo pitkän sukan valmiiksi, kun sellaisen neulominen kuitenkin kestää! Mukavaa tammikuuta! Jos sulla on mahkuja, niin käy kattoon mun ig-tilillä joulukuun juttuja joista tein videoita:) Siinä meinasi jo usko loppua, että keksin kaikille päiville jotain 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *