Käsityöt

BE MY VALENTINE

Be my Valentine on uunituore neuleeni. Nämä värit ovat jälleen kerran tällaisia syksyn sävyjä, vaikka syksy ei ole lainkaan minun vuodenaikani. Mutta siitä viis, kun värit on näinkin ihanat. Eikö vaan!

Be my Valentine neule sai nimen tyttären ideoimana, joskus kun nimien miettiminen tuottaa tuskaa, niin hän vähän auttoi. Nythän on jo kohta seuraava juhlahumu ja siihen sitten tämä neule sopiikin. Niin ja toki näin talven piristäjäksi tästä taitaa myös olla.

Lankana on tässä Gepard Wild & Soft, jossa on 40 % wild tussah silk ja 60 % merino villaa. Arvokastakin tämä lanka on juuri tuon silkin vuoksi, mutta se ilo tässä langassa on, että yhdessä 50 gramman kerässä on 240 metriä. Mukavan riittoisaa ja minulla meni 3 kerää korallin sävyä ja yksi kumpaakin koristeväriä.

Lanka tuntui aluksi hieman kovalle, kun aloitin neulomaan tuolta pääntieltä. Ennätin jo pettyä, kun harvemmin raaskin näin arvokkaita lankoja ostella, mutta se kyllä sitten pehmeni, tai ehkä totuin siihen neuloessani. Kastelin neuleen ja pingotin sen muotoonsa ja nyt se kyllä tuntuu mukavan pehmoiselle. Tuossa kastelussa käytin lorauksen silkille ja villalle tarkoitettua pesuainetta, joten sekin saattoi hiukan pehmentää tätä neuletta. Kyllä se näemmä kannattaa sitä oikeaa pesuainetta käyttää, jotta kaikki liika väri ja muut kemikaalit lähtevät pinnalta pois.

Oon niin iloinen, kun tämä neule on valmis, sillä koko joulun nysväsin tätä tehdä. Suurimman ajan minä totuuden nimessä löhösin sängyllä ja luin ihania kirjoja, joita olin suunnitellut lukevani, mutta sitten illalla telkkua katsoessa yritin parhaani ja valmista tuli.

No eikös vaan sitten pitänyt odottaa sopivaa säätä, jotta saisin sen kuvautettua. Tämä pilvinen talvisää oli kyllä juuri sopiva näin värikkääseen neuleeseen, joten se kyllä onnistui. Värit ovat hyvin edukseen.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *