Käsityöt

MARJAINEN MUHKUPIPO

Marjainen muhkupipo on täynnä marjoja muistuttavia nyppylöitä. Värisävyssä on kyllä aavistus myös persikkaa, joten hiukan hankala on nimetä tämä sävy. Lähinnä muistutti marjasosetta, joten siitä väänsin nimen Marjainen. Värisävynä kuitenkin minua suuresti viehätti ja pipoon tämä sävy kävi hyvin.

Lanka on suhteellisen paksuhkoa merinovillaa ja Katia Arles Merinoa. Tähän pipoon meni 3 kerää ja yhdessä 50 gramman kerässä on 100 m ja puikkona minulla oli 4,5 mm lyhyet 40 cm:n pyöröpuikot.

Neulominen oli nopeaa, eikä tähän kauaa mene, koska mallikuviokin on suhteellisen helppo. Mukava vaikkapa välikäsityönä ja tämän melkein neuloo pitemmällä automatkalla.

Marjainen muhkupipo on lämmin, sillä se käännetään kahdesti ja silti se ei ole liian paksu. Pituutta sillä on 37 cm avattuna. Pipoa voi käyttää molemmin päin, joten tämä on myös kääntöpipona hyvä.

Minulle on tärkeää myös se, että pipo on juuri korvien kohdalta riittävän tiivis ja lämmittää, sillä olen lapsena ja nuorena palelluttanut korvani, joten eipä ole ihme, että nyt ne reagoivat herkästi pakkasiin ja varsinkin tuuleen.

Pipokausi on parhaillaan, joten onkin kiva, kun löytyy erilaisia pipoja talven tuiskuihin ja pakkasiin ja pipomalleja on mistä valita. Tärkeintä pipossa minusta on sen pehmeä ja kutittamaton lanka. Millaisista pipoista sinä pidät? Täällä ja täällä on myös suunnittelemiani pipoja, mistä saatat olla kiinnostunut.

Tämä Marjainen muhkupipo pdf- ohje löytyy jälleen taas Ravelrystä ja linkki sinne täältä. Jos mielit ohjetta, etkä halua kirjautua Ravelryyn, niin laita minulle sähköpostia osoitteeseen mysterious3@gmail.com, niin käy se niinkin.

4 Comments

 • 1NALLEPUH

  Mikään ei ole niin inhottavaa kun pipo joka kutittaa, vaikka olisi kuinka kaunis niin kyllä se laatikon pohjalle jää.
  Kauniin värinen ja hauska kuvio joka näyttää erilaiselta kun katsoo kaukaa tai läheltä. Vähän niinkuin kaksi pipoa yhdellä kertaa⚘

  • Minna

   Kyllä näin on ja ei sitä kutittavaa lankaa pysty oikein muuhunkaan neulomaan. Siksi se lanka, miltä se tuntuu on niin tärkeä juttu:)
   Joo, tuosta kuviosta tuli kyllä aika hauska ja voi tosiaan käyttää miten päin vaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *