Käsityöt

RUUSUISET LAPASET JA TUUBIHUIVI

Kaupallinen yhteistyö yhdessä SagaWool yrityksen kanssa

Ruusuiset lapaset ja tuubihuivi on suunniteltu juuri talven tuiskuihin ja pakkasiin ja nythän niitä riittää. Lämpötilat kun heittelee reippaista pakkasista solskekeleihin ja koskaan ei tahdo tietää, mitä kannattaisi pukea ylle.

No, varmaa on, että kaulaansa aina tarvitsee jonkinlaisen huivin ja käsiin lapaset. Sain suunnitella lapaset SagaWoolin värjäämistä langoista ja valitsin tietysti punaisen korostusvärin, jossa on hiukan liukuväritystä. Ihana punainen toi minulle heti mieleen ruusun ja koska pohjaväriksi sovittiin valkoinen, niin silloin tuo punaisen ja valkoisen kontrasti toimii kyllä upeasti.

Lanka on 100 % merinoa, 100 g/ 164 m. Lapasiin käytin sukkapuikkoja kokoa 3,5 mm, jolloin saa S-kokoiset lapaset neulottua. 4,5 mm puikoilla saakin sitten neulottua jo M- kokoiset lapaset. Suunnittelin ruusukuviot lapasiin niin, että ne kukkivat toistensa peilikuvioina ja kämmenpuolella onkin sitten perinteikästä ristikkoa. Ristikon kuviointi toistuu myös peukalossa ja näin peukalo sulautuu hyvin lapasiin, eikä pomppaa liika esille.

Rakastan tätä punaisen ja valkoisen yhdistelmää, kun se on niin raikas. Niin talveen sopiva värien yhdistelmä.

Mutta lapaset kaipasivat rinnalleen jotakin muutakin, joten neuloin vielä melkein samalla kuvioinnilla tuubihuivin. Eli ruusuiset lapaset ja tuubihuivi yhdistelmä. Yksinkertainen melkein suora malli, vain aavistus kavennuksia yläosassa ja niitäkään ei ole pakko tehdä, mikäli haluaa tehdä vain helpommalla toteutuksella.

Kun neuloin tätä Ruusuiset lapaset ja tuubihuivi -yhdistelmää, niin nautin joka hetkestä, vaikka välillä pitikin purkaa ja korjata omia mokia, sillä lanka on niin mukavaa neuloa. Se on suhteellisen paksua ja näin myös hyvin joutuisaa neuloa. Lanka pehmenee kastelun jälkeen vielä hiukan ja tuntuu todella mukavalle eikä kutita kaulassakaan.

Millaisia lapasia sinä käytät talvella? Entä huvia? Kiinnostaisiko sinua neulominen ja nämä Ruusuiset lapaset ja tuubihuivi?

SagaWool tekee ystävänpäivän tienoille yhdistelmäpaketteja, joista löytyy ohje näihin suunnittelemiin neuleisiini ja niihin tulee mukaan myös lanka ja toisiin puikotkin. Kannattaa kurkata SagaWoolin verkkokauppaan!

2 Comments

  • 1NALLEPUH

    Kyllä on ihanan raikkaat ja kauniit lapaset ja tuubihuivi! Käytän melkein pelkäästäänl lapasia kun niissä kädet pysyy lämpimämpinä kuin sormikkaissa. Täytyy tutustua SagaWhoolin lankoihin jos bonuksena saa vielä noin ihanan ohjeen⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *