Askartelu

PIENI PÄÄSIÄISSOMISTE

Kaupallinen yhteistyö Suomalaisen kirjakaupan kanssa

Pieni pääsiäissomiste tuli askarreltua kevään kunniaksi, sillä kevät on mahtavaa aikaa. Keväisin minulle iskee somistamisen vimma ja heti kun on pahin kaamos selätetty, alan suunnittelemaan sisustuksia kevääseen liittyen. Näin myös omasta mielestäni joudutan kevään tuloa. Onhan se kiva, kun alkaa aurinko paistamaan kunnolla ja valoa riittää, joten mieli on pirteänä ja silloin on kiva tehdä vaikka askarteluja.

Pääsiäinen ei ole lapsena ollut minulle mitenkään erityinen juhla, pikemminkin päinvastoin. Onneksi nykyisin se on muuttunut iloisemmaksi ja rennommaksi juhlanajaksi ja siksi nautin pääsiäisen somisteista ja pyrin keksimään aina jotakin pientä uutta meille kotiin. Tietysti itse tehden.

Tilasin Suomalaisen kirjakaupan valikoimasta tarvikkeita askarteluun, kuten akryylimaalia, höyheniä, organzanauhaa, tekonurmikkoa, Fimo Soft askartelumassaa ja puulaatikon. Päätin somistaa eteistä pienellä puulaatikolla, jonka ensin maalasin iloisen oranssiksi. Maali on perus akryylimaali, jota löytyy ihanissa väreissä. Tämä on pieni pullo, mutta riittää pitkälle.

Fimo Soft massaa käytin ensimmäistä kertaa ja sen muovaileminen on kyllä ihanan terapeuttista ja siihen tulee ihan himo. Pyörittelin massasta munia ja kuivatin ne uunissa 110 asteessa puoli tuntia. Ihanaa oli, kun nämä eivät lainkaan haisseet uunissa ollessaan, joten sitäkään ei tarvitse pelätä. Munista tuli kovia ja liimasin niihin sitten suloisia sydänpaljetteja koristeeksi. Yksi muna tuli aina puolikkaasta massapaketista.

Sitten alkoikin itse somisteen kokoaminen. Laitoin puulaatikkoon organzanauhan rusetiksi ja asettelin hiukan pehmikettä laatikon pohjalle ja siihen päälle virittelin tekonurmikkoa. Lopuksi somistin laatikon pääsiäismunilla ja lisäsin hiukan höyheniä laatikon reunalle. Löysin muutamia pajunkissoja lenkillä ollessani, joten ne oli ehdottomasti lisättävä vielä laatikkoon ja taivutettava kaareksi.

Pieni pääsiäisomiste on valmis ja toivottaa pirteänä väripilkkuna vieraat tervetulleiksi. Tämä on niin helppo toteuttaa, että myös pienet lapset voivat tähän askarteluun osallistua.

Laatikoita löytyy muuten kolmea eri kokoa. Toisena vaihtoehtona voi käyttää vaikka Suomalaisesta löytyviä puisia kuusikulmaisia tarjottimia, johon voi tehdä samanlaisen asetelman. Laatikkoon voi lisätä somisteita sitten lähempänä pääsiäistä. Sinne voi laittaa vaikka narsisseja ja suklaamunia.

Kannattaa katsastaa tuo Suomalaisen kirjakaupan askartelupuoli, sillä sieltä saa kivoja vinkkejä askarteluun.

Joko sinulla on pääsiäissomisteet esillä? Aiotko tehdä myös itse askarrellen jotakin koristeita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *