Askartelu

ASKARTELE SOMISTEET KEVÄÄN JUHLIIN

Kaupallinen yhteistyö Suomalaisen kirjakaupan kanssa

Askartele somisteet kevään juhliin ja nauti juhlahumusta. Juhliin valmistautuminen on ihanaa, kun aloittaa ajoissa ja suunnittelee hyvin. Minä saan aina hyvän mielen siitä, kun suunnittelen ja toteutan askartelemalla somisteita ja koristeita juhliin. Kevät varsinkin on sellaista herkkää aikaa, jolloin luonto herää ja näyttää aluksi hennolta ja satumaiselta. Näitä juttuja on helppoa siirtää somisteisiin ja vaikkapa askarrella tästä aiheesta kauniita somisteita juhlapöytään.

Keväisiä juhlia viettäessä, voi suunnitella konseptin, joka toimii monissa juhlissa, jos ei jaksa panostaa ja suunnitella jokaiseen juhlaan uutta toteutusta. Juhliahan keväällä riittää ja meillä on vielä yhdet synttäritkin juhlittavana. Mutta kun käyttää yhtä hyvää ideaa, sen voi muokata ja muuttaa aina juhlaan sopivaksi. Näin se näyttää aina hiukan erilaiselta.

Suunnittelin siis kevään juhlakattauksen ja aloitin sen tutkimalla Suomalaisen verkkokaupan antia. Sieltä löysin tarvittavat askartelutarvikkeet ja tilasin fimomassaa, kartonkia, paljetteja, helmiä, metallilankaa, pampasruohoa ja kartonkisia perhosia.

Muovailin kukkasia fimomassasta. Massaa on helppo työstää ja muovailla yksinkertaisin ideoin kukkaset, jotka sitten kuivatin uunissa 110 asteessa puolen tunnin ajan.

Massaa löytyy montaa eri väriä, joten niitä voi mukavasti myös yhdistellä. Näitä voi muovailla vaikka kuinka ja tehdä äärimmäisen tarkkaa työtä, tai sitten vain pyöräytellä sormissaan palloja ja litistellä terälehtiä ja yhdistää terälehdet palloon. Kukka on valmis ja tämä on niin terapeuttista, että tähän mielellään uppoaa ja antaa vain sormien työskennellä. Askartele somisteet kevään juhliin ja anna mielikuvituksen ja luovuuden lentää.

Kun pöytä on valkoinen, se kaipaa väriä, jotta kattaukseen saadaan kevään hehkua. Minä kaipasin aurinkoa ja nappasin kätköistäni ihana oranssinkultaamaa silkkiä, josta vielä aion kyllä ommella itselleni mekon, mutta nyt se saa koristaa keväistä juhlapöytää. Miten paljon se tuokaan energiaa itse kattaukseen. Värillä on väliä.

Vanhaan kaarnaan asettelin kukkaset sekä myös kartonkiset perhoset. Asettelin liinalle myös oksia ja pamapsruohoa ja tietysti tuikkukynttiät. Pöytäliinaa voi myös somistaa helmillä ja paljeteilla. Ripotella niitä vain liinalle ja kattausastioiden läheisyyteen, mutta aina tulee muistaa kohtuus.

Metallilankaan pujotetut helmet koristavat samppanjalasin jalkaa ja siihen voi helposti myös kiinnittää paikkakortin. Mikäli on kyse isommista juhlista, jossa on paljon vieraita ja juhlatilassa kuljeskellaan ympäriinsä, niin oma lasi ei joudu hukkaan. Tähän ideaan käytin kartonkia ja liimasin helmiä ja paljetteja korttiin ja kirjoitin nimen.

Tätä ideaa voi muutella vaihtamalla pöytäliinaksi toisen kankaan ja laittaa kukkasia vaikka jokaisen juhlijan lasin viereen koristeeksi. Perhosesta voi tehdä paikkakortin esimerkiksi liimaamalla se kartonkikorttiin ja kirjoittamalla siihen vieraan nimen jne.

Askartele somisteet kevään juhliin ja nauti tekemisen riemusta, kättesi jäljestä ja myös itse juhlista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *