Matkustaminen

SAIMAASEIKKAILU SAVONLINNASSA

Pr-matka Yhteistyössä Suur-Savon Osuuskauppa Original Sokos Hotelli Seurahuone, Savonlinna ja Original Sokos Hotel Vaakuna, Mikkeli

Tässä tulee jatkoa Saimaaseikkailu Mikkelissä reissuun ja matka jatkui Mikkelistä kohti Savonlinnaa eli vuorossa on Saimaaseikkailu Savonlinnassa.

Savonlinnaan ei ole kuin puolentoista tunnin ajomatka Mikkelistä, joten ajelimme sinne minibussilla aamupäivällä ja saavuimme Original Sokos Hotelli Seurahuone Savonlinnaan. Tyylikäs Seurahuone Savonlinna oli uudistunut ja vaikuttavat katosta roikkuvat valonlähteet kiinnittivät heti katseen, kun astuimme aulatilaan. Raikas, valoisa, kotoisa ja tyylikäs olohuonemainen aulatila houkuttelee istahtamaan hetkeksi kahvittelun merkeissä tai pienen suolapalan ja viinilasin kanssa. Tänne voi hyvin tulla katsomaan vaikka urheilukilpailuja televisiosta tai treffaamaan vaikka deittiä.

Myös aamiaishuone oli sisustettu tyylillä ja kaikkea oli ajateltu pieniä somisteita myöten.

Seurahuone Savonlinnasta löytyi useampia kokoustiloja ja mahdollisuuksia järjestää vaikka kokousten lisäksi perhejuhlia tai pikkujouluja, sillä tiloja riittää. Tässäkin tilassa oli alkamassa syntymäpäiväjuhlat ja saimme kurkistaa vähän kattausta.

Hotellihuoneet kiinnostaa aina, joten katsastimme perushuoneen ja sen lisäksi kävimme sviiteissä ihailemassa upeita järvimaisemia. Kun tulee Savonlinnaan yöpymään Seurahuoneelle, kannattaa ottaa huone, mistä näkyy tuo upea Saimaa. Varsinkin sviittien parvekkeet ovat upeita ja niistä on suora näkymä järvelle.

Myös teemahuoneita löytyy, joten tässä esimerkiksi hyvin suosittu Pietari Brahen huone. Hotellipäällikkö Petri Mustonen kertoi, että tämä huone saattaa joissakin herättää unettomuutta, sillä jokunen asiakas oli valittanut, ettei saa nukutuksi, kun seinällä oleva hirvenpää tujottaa. Luulin, että kyseessä olisi isokin hirvenpää, mutta sehän olikin vain söpö puinen veistos. Ei tuo minun uniani pilaisi, vaikka olenkin herkkäuninen. Enemmänkin miettisin tuon Pietarin tuijottamista.

Mutta huone on muuten todella tyylikäs ja pidän sen rauhoittavasta värimaailmasta. Nämä teemahuoneet ovat todella suosittuja, joten näiden varaamisessa kannattaa olla ajoissa, mikäli tietyn huoneen ehdottomasti haluaa.

Nautimme Muikkubaarissa lounaan eli muikkuja ja minulle oli tarjolla maistuvaa kanaa. Perlina di Castellon puu-uunissa paistuvat pizzat, joten niilläkin voi herkutella.

Lounaan jälkeen Saimaaseikkailu Savonlinnassa jatkui tietysti tutustumalla Olavinlinnaan. Olen aina halunnut käydä Olavinlinnassa ja nyt siihen löytyi mahdollisuus. Miten vaikuttava näky se olikaan, kun hotellilta pienen kävelymatkan päästä alkoi tuo uljas linna paljastua. Meillä sattui vielä olemaan hurjan kirkas aurinkoinen päivä, jolloin sininen vesi ja taivas olivat hyvä kontrasti tuon linnan takana ja ympärillä.

Olin pukeutunut voimaväriini, jotta minut löytäisi helposti, jos joudun hukkaan. No, en ollut ajatellut tätä, kun pakkasin matkalle mukaan muutakin kuin mekkoja, joten näin siinä kävi, että oranssia oli yllin kyllin.

Opas esitteli Olavinlinnan saleja ja tässä on Kuninkaansali. Tuntui kuin olisi astunut ajassa pitkälle taaksepäin ja melkein pystyi kuvittelemaan tuon ajan touhuja. Harmillisesti kuningas oli vieraillut linnassa vain kerran ja sitä oli jouduttu odottamaan vuosia. Ärsyttävän epäkohteliasta kuninkaalta. Mutta toki Savonlinna on hiukan kaukana ja taisi olla kuninkaalla silloin muita menoja mielessä.

Seuraavaksi kiipesimme hurjan korkeita ja epätasaisia kiviportaita ylös aina huipulle saakka. Kyllä se kunnon porrastreenistä kävi, kun askelmat olivat aika korkeat ja kierreportaina ahtaat. Myös alastulossa piti miettiä jokainen askel, jotta ei kompastu ja kieri noita hurjia rappuja alas. Mietin vain, että kuinka ihmeessä palvelijat ennen pystyivät kulkemaan tavaroita käsissään noita rappuja ja selvitä niistä hengissä.

Linnassa on kirkkosali, joka kunnioittaa kaikkia uskontoja ja tätä käytetään edelleen vihkimisessä ja konfirmaatiossa. Tässä kyllä kävi jälleen mielessä, että kuinka ihmeessä morsian pääsee kiipeämään häämekossaan kaikki nuo raput ja pääsee myös alas. Arvostan!

Tässä itse Pyhimys Olavi, jonka mukaan linna on nimetty. Vaikuttava patsas, joka oli alussa seissyt ulkona ja kärsinyt säiden armoilla aika tavalla ja sitten myöhemmin patsas oli siirretty sisälle. Patsaan viitan sisäpuolella näkyy joitakin säilyneitä kuvioita ja värejä joilla patsasta oli koristeltu, mutta melkein kaikki näyttävät maalaukset ovat haalistuneet pois.

Pääsin vielä Ieva laivalla pienelle risteilylle, jossa saimme ihastella Olavinlinnaa järveltä käsin ja varsin upealta ja satumaiselta se näyttikin.

Minun kohdalta Saimaaseikkailu Savonlinnassa päättyi tähän ja lähdin illalla päivää aikaisemmin kotiin junalla. Toiset jäivät vielä yöpymään Savonlinnan Seurahuoneelle ja minä kiiruhdin kohti uusia seikkailuja.

Olipa taas mukavaa päästä mukaan kotimaanmatkailuun ja nähdä sekä Mikkelistä, että Savonlinnasta uusia juttuja. Lämpimät suosittelut ja käy ihmeessä tutustumassa vaikka molempiin, vaikka nyt jo tänä kesänä !

Lämpimät kiitokset matkan järjestäjille ja isännille ja emännille!

2 Comments

 • Heli-Hannele Pehkonen

  Savonlinna näytti meille kyllä kauniin ja viehättävän puolensa – ja nyt kun vielä kesä puhjennut enemmän kukkaan, niin varmasti siellä on upean näköistä! Seurahuone oli kyllä niin hienosti uudistettu ja upea oli sviitti sekä Pietari Brahen huone – ei haitannut hirven pää minuakaan : ) Hiukka sattui minulle väärä kenkävalinta tuonne Olavinlinnaan, mutta niin vaan kiivettiin ylimpiin kerroksiin. Niin hieno kesäkaupunki, mennään heinäkuussakin oman perheen kesken – ja käydään varmastikin ihastelemassa maisemia tuolta Muikkubaarin terassilta!

  • Minna

   Savonlinna on todella viehättävä kaupunki ja juuri tuo ihana Saimaa siinä ympärillä:) Kesäkaupunkina ihan mahtava! Hotelli oli tosiaan hienosti uudistettu ja olisi ollut kyllä ihanaa jäädä yöpymään tuonne, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla. Mukavaa, että pääsette heinäkuussa seikkailemaan lisää Saimaalla!
   Kieltämättä on aina vähän haastavaa matkalle lähtiessä valita ne oikeanlaiset kengät ja ei kukaan osannut olettaa, että joudumme porrastreeneihin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *