Matkustaminen

KEVÄINEN TUKHOLMAN MATKA

Pressimatka Silja Line ja Visit Stockholm

Keväinen Tukholman matka Silja Linen Symphonylla toukokuun lopulla ja alkaa jo tuntua, että elämä on palaamassa normaaliin aikaan. Laivalla ei tosin tungosta silloin vielä ollut, mutta aivan selkeästi vireämpi tunnelma, kuin aiemmin huhtikuussa, kun olimme mieheni kanssa kahden risteilyllä.

Meillä oli ihanat commadore hytit, joita suosittelen lämmöllä, mikäli joskus haluaa nauttia hiukan paremmasta risteilykokemuksesta. Hytin hintaan sisältyy oma hyttiemäntä, joka auttaa vaikka illallisvarausten tekemisessä, erikoisaamupalat Bon Vivant ravintolassa, hytin jääkaapin juomat ja mahdollisuus varata oma sauna, josta huikeat merinäkymät. Lisäksi on vielä lounge, joka on käytössä vain commadore asiakkaille ja siellä on tarjolla pientä suolaista ja makeaa, smoothieta ja muita välipaloja, kahvia ja teetä.

Tässä saunatilat, joissa kerrankin muistin käydä kuvaamassa ja ylläni on ompelemani Pikku mansikkamekko.

Risteily alkoi samppanja tasting -merkeissä ja samalla saimme kuulla hiukan Siljan uutisia ja uutuuksista. Sekä buffee, että Menu Nordic olivat uudistuneet ja näitä ruokia olimme menossa molempina iltoina maistelemaan.

Laivalla tulee aina syötyä vähän liikaakin ja tämä keväinen Tukholman matka ei ollut poikkeus. Uudistunut buffa oli raikas ja erilaisuuksia pullollaan, niin alkupaloissa, pääruuissa ja jälkiruuissa. Valinnan vaikeuksia suorastaan. Tässä kuvista vain osa, sillä tein instagramiin @kristallikimara tililleni reels-videon, josta löytyy melkein kaikki tarjolla olevat ruuat. Joten kannattaa kurkata sinne myös.

Silja täyttää 65-vuotta, joten sen kunniaksi oli tehty Silja drinkit ja nehän maistui yllättävän hyvälle, vaikka luulisi, kun väriä katsoo, että maku voi tuoda mieleen niitä nuoruuden muistoja, joita ei ole ikävä. Mutta olin väärässä, tämä oli hyvä ja raikas drinkki.

Show esityksestä piti huolen Scandinavian dancers.

Matkalla oli mukana mm. Tiia Koivusalo ja Beach house kitchen Heli ja ihana auringonlasku takana.

Hiukan aamiaista Bon Vivantissa, missä voi tilata mm. munakasta ja vaikka amerikkalaista pannukakkua ja jestas, miten hyvää se oli.

Keväinen Tukholman matka sisälsi myös uusiin kohteisiin tutustumista ja mielenkiintoisin oli minusta tämä Avicii Experience. Tämä kohde on varmasti nuortenkin mieleen ja kyllä mekin siellä viihdyttiin ja jammailtiin. Lämpimät suositukset, jos Avicii kiinnostaa. Tämä oli vähän samantapainen kuin Abba museo.

Kaikenikäisille suunnattu Paradox Museum on äskettäin avattu ja sieltä löytyy kaikenlaisia mielenkiintoisia ja hullujakin juttuja, jotka kiehtovat lapsia kuin aikuisiakin. Hiukan tuli mieleen Linnanmäen Vekkula, mutta modernimpi versio siitä.

Huomatkaa, että jalat ristissä seisomalla estää hameen valumisen kainaloon.

Tiia ja Juri vauhdissa ja alempi kuvahan löytyi ihan Iltalehden kannesta.

Museoiden alakerrassa oli viehättävä japanilais/korealainen ravintola Fat Cat Brasserie hulppeine terasseineen ja tälle lämpimät suositukset. Tulista, mutta herkullista kasviruokaa minulle ja toiset saivat possunniskaa, jossa oli pähkinöitä vai oliko se kalakastiketta. Minä kun en voi syödä kumpaakaan, niin kasvisruoka oli hyvä vaihtoehto.

Rosendals Trädgård on viehättävä puutarha Djurgårdenin saarella ja täällä voi nauttia vaikka lounaan tai herkutella kahvikupposen kanssa upeilla leivonnaisilla. Täältä löytyy myös puoti, jossa voi tehdä ostoksia ja ostaa mukaan vaikka aamulla leivottua leipää. Rosendalissa voi viettää erilaisia kutsuja, häitä, syntymäpäiviä ja sukujuhlia. Lisäksi täällä järjestetään myös omia tapahtumia ja kursseja.

Ihana paikka, jos mielii hetken rauhoittua ja poistua kaupungin vilinästä.

Keväinen Tukholman matka hupentui vielä illalliseen Bon Vivantissa ja saimme maistella uudistuneen Menu Nordic tarjonnan.

Tässäpä muutama vinkki, kun seuraavan kerran matkustat Tukholmaan.

Kiitokset jälleen kerran Marikalle järjestämisestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *