Käsityöt

KESÄMEKKOPÄIVITYS

Kesämekkopäivitys on paikallaan, sillä lomalainen täällä on tehnyt kyllä kaikkea muuta, kuin ennättänyt ommella. No pari juttua on kyllä tullut ommeltua, mutta niitä ei ole ennätetty vielä kuvata. Mutta näistä mekoista, jotka olen tehnyt keväällä, löytyy jopa muutama kuva. Alkukesän viileinä päivinä kävi kyllä mielessä, että eipä taida kunnon hellemekkokelejä tulla tänä kesänä, mutta kääntyihän se sää ehkä aavistuksen liiankin helteiseksi.

Syynä muuten tuohon kuvien puutteeseen taitaa olla nuo reels tai TikTok videot, joita olen nyt innostunut tekemään ja näin itse kuvat ovat jääneet vähemmälle. Mikäli haluat nähdä näistä mekoista enemmän materiaalia, niin näistä on kyllä videot @kristallikimara instagram tililläni. Tervetuloa seuraamaan, koska sinne niitä on helppoa lisätä ja päivittää. Jos mekkoideoita kaipailet, niin videoissa näkyy kuitenkin hiukan enemmän sekä edestä että takaa.

Tämä puuvillakangas oli katseenvangitsija, kun etsin kankaita alkukeväästä. Kauniit maalatut kukkaset ja niiden värinä hehkuva oranssi, joten en voinut vastustaa kiusausta. Mekkomallia pyörittelin, sillä halusin hihattoman ja romanttisen mallin tähän mekkoon. Perusmekko, jossa on tyköistuva miehusta, hiukan levenevä helma ja olkapäillä rypytetyt kangassuikaleet, jotka eivät kierrä koko kädentietä, vain tuon olkapään. Rusetit ovat aina suloisia, joten lisäsin sen viimeisistä kangasriekaleista vyöksi. Niskassa on pieni nappi. Kaikki kangas meni, yksi tilkku jäi, jonka säästin, mutta olin tyytyväinen, että mitoitin menekin oikein.

Toinen mekko, jonka ompelin, oli tämä ”pikku mansikka -design” Marimekon kankaasta. Puuvillakankaana se on aavistuksen jämäkkää, mutta pysyypä sitten ryhdissä. Mallina tämä on aika perinteinen parilla salsalla tehty mekko, jossa on puhvihihat. Tässä ei ole napituksia tai vetoketjuja, vaan pääntie on riittävän avara, jotta se sujahtaa helposti päälle. Toki sellaiset voi tähän mekkoon laittaa, mikäli tuntuu, että se on mukavampi pukea päälle. Ei ehkä toimi ihan hellepäivinä, sillä kangas on tiivis, mutta kesäpäiviin se on kuitenkin tarkoitettu.

Kesämekkopäivitys siis tällä kertaa vain muutamalla mekolla, mutta tosiaan pari on kuvausta vailla ja videoihin nekin laitan, joten sieltä niitä löytyy. Niin ja on tuolla vielä ainakin yksi kangas, jonka yritän saada valmiiksi ennen kesälomamatkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *