Ompeleminen

HELLEMEKKOJEN KESÄ

Hellemekkojen kesä. Nyt olemme kyllä saaneet nauttia hellemekkojen käytöstä ja kesästä, jossa lämpöä piisaa. Ehkä välillä hiukan turhankin kuumasta, mutta en valita, sillä kohta sataa räntää ja näitä kelejä muistellaan kaiholla.

Kesän aikana tuli käytyä useampi reissu ja aina sattui helteet kohdalle, mikä sinänsä oli ihan huippua. Matkalle kun ei tarvinnut ottaa kuin kevyitä hellemekkoja ja kenkiä.

Tässä muutamia mekkoja, joita innolla ompelin matkoille ja muutenkin käyttöön. Tämä oranssi kukikas ohuen ohut puuvilla on ollut aivan ihana käytössä. Vaikka puuvilla rypistyy jonkin verran, niin se ei kuitenkaan ollut matkalaukustakaan nostettuna koskaan liian ryppyinen. Alleen se vaati lyhyen alushameen, sillä kangas oli hiukan läpikuultava. Miehusta on kaksinkertainen, joten siitä ei näy läpi. Sain tehtyä miehustan niin istuvaksi, että mekko ei tippuisi, vaikkei olisikaan pahemmin kiinnitystä. Niskaan ei tarvitse solmia nauhoja, kuin vain löyhälle solmulle.

Tämä oli ehdottomasti lempimekkoni kun on ollut tämmöinen hellemekkojen kesä, vaikka tykkäsin kyllä kaikista mekoistani, niin joissakin on vain luontevampaa olla, kuin toisissa.

Olkaimeton kuminauhamekko salsoineen on helppo tehdä ihan aloittelevankin, sillä siinä leikataan vain suoria kappaleita ja miehusta rypytetään alulankakuminauhalla. Instagramissa minulla on tililläni on video, jossa näytän vinkit mekon valmistamiseen.

Tämä kaksiosainen asu on tehty hameesta, jossa on sivuhalkio ja lyhyestä vyötärölle ulottuvasta topista, jossa on edessä pitkät huivimaiset nauhat, joilla toppi kiinnitetään solmien. Laitoin vielä pienet frillat topin helmaan, jottei tule paljasteltua liikaa ihoa. Tämä on siitä kätevä asu, että hametta ja toppia voi käyttää erikseen, vaikka neuleeseen yhdistettynä hametta ja toppia sortseihin tai farkkuihin.

Tästä puuvillaisesta raitamekosta tykkäsin myös kovasti, sillä tässä puuvillassa on himpun verran lycraa, joten se tuntui ihanan vilpoiselta yllä ja hameosa laskeutuu kauniisti. Taiteilin noiden nauhojen kanssa tovin ja alkuperäinen suunnitelma hiukan muuttui. Lopputuloksena päädyin köyttämään itseäni noilla nauhoilla ristiin rastiin, mutta kappas, se toimii. Muutamat juhlat olen tässä mekossa heilunut, joten käyttöä on ollut. Pyrin aina suunnittelemaan ja ompelemaan mekkoja, jotka kestäisivät ajattomana pitkään. Hellemekkojen kesä on siitä kiva, että mekkoja pystyy täällä kotonakin käyttämään.

Täytyy vielä kertoa, että sain matkalla Lissabonissa ostettua alesta todella mukavat ja tukevat sandaalit, jotka ovat vielä oranssinkorallin sekoitusta, lempivärejäni. Nämä oli 70 % alessa ja näissä on Clarksin sandaaleissa on geelipohjalliset. Vau, miltä ne tuntuu. Kuin kävelisi pilven päällä, niin pehmeät ne ovat. Ensimmäistä kertaa kävelin sandaaleilla, eikä tarvinnut pelätä rakkojen tulemista tai jalkojen väsymistä. Suosittelen kokeilemaan, jos tämmöiset tulee vastaan.

Mitä sinä olet ommellut kesän aikana?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *