Sisustaminen

KIVITAULU PUUTARHAAN

Kesällä tuli askarreltua kivitaulu puutarhaan. Terassin rakentamisen lisäksi, niin mieshän sen kyllä rakensi, mutta olin apurina mukana, tein pari pientä kierrätysjuttua pihalle. Kivitaulu puutarhaan on ollut ajatuksena jo jonkin aikaa, mutta tein sen valmiiksi vasta sitten, kun kaikki muu oli tehty. Välillä, kun mies sirkkelöi terassin lautoja, minä maalasin kiviä ja edellisenä päivänä, ennen terassijuhlia, saatiin vasta nostettua kivitaulu paikoilleen.

Taulupohjaksi sain houkuteltua miehen luovuttamaan metallisen kokoontaitettavan pöydän. Pöytää oli käytetty joskus grillauksessa laskupöytänä, mutta hankimme sen verran isomman terassipöydän, jotta laskupöytää erikseen ei enää tarvittu. Jalat irrotettiin ja puhdistin pöytälevyn ja kaivoin maailmalta kerätyt pikkukivet kasaan ja aloin suunnitella kivitaulua.

Kiviä on kerätty vuosia koko perheen voimin ja näissä on muistoja matkoilta, mutta ne ovat vaan pyörineet pussista pussiin, joten oli kiva saada ne johonkin esille. Ihan pieniä rosoisempia pikkukiviä keräsin lopuksi talon nurkilta, sillä muuten kivet olisivat loppuneet kesken.

Kyselin kiviin sekä metalliseen levyyn sopivat maalit Bauhausista, sillä ulkona ne ovat sään armoilla. Metalliin löytyi helposti oma maalinsa, mutta mikä toimisi kivissä. Lopulta myyjä suositteli kultamaalia, joka on myös metalliin tarkoitettu ja hyvin on maali pitänyt sadetta.

Kivet liimasin maalauksen jälkeen pöytälevyyn pikaliimalla. Pari kiveä tipahti, sillä niissä pinta oli liian haastava ja rosoinen, enkä saanut niihin riittävästi tarttumapintaa. Kaikkien kukkasien keskelle tämmöinen rosoinen ja minimalistinenkin taulu tuo kontrastia ja antaa vähän särmää. Tosin minun kukkaiskesä jäi vähän kesken, kun terassin valmistuminen venyi pidemmälle kuin ajattelimme. Alkukesän sateet hiukan haittasivat ja mies rakensi terassia aina illalla, töiden jälkeen. Kun terassi valmistui, lähdimme matkoille ja oltiinkin kohta jo elokuussa, joten kukkien istutukset jäi vähiin. Ehkä ensi kesänä panostan sitten enemmän pihaan ja kukkasiin.

Nyt muistinkin, että vanhoista terassinlaudoista tehtiin vielä puutarhaan istutuslaatikot, jotta sinne sain istuttaa yrttejä ja yrittää siellä sinnitellä vielä pensasmustikatkin. Tulihan siis kierrätettyä niitäkin lautoja uuteen tehtävään. Hiukan mustaa maalia pintaan ja hyvät tuli.

Mitä sinä olet kierrättänyt viime aikoina?

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *