Ihonhoito

KASVOJEN KOHOTUS HIFU-HOIDOLLA

Pr-tapahtuma, hoito saatu

Kasvojen kohotus HIFU-hoidolla on esteettistä ja veitsetöntä kirurgiaa kasvoille ja vartalolle. Olin kuukausi sitten Medistep-hoitolassa, pr-tapahtumassa tutustumassa tehokkaaseen uutuuslaitteeseen. Medistep on esteettiseen hoitoon käytettävien laitteiden maahantuoja ja hoitolan valikoimaan kuuluu myös hyvinvointipalveluja kasvoille ja vartalolle.

HIFU-laitteen ultraäänienergia yltää syvälle ihon alle, kiihdyttäen ihon omaa kollageenin tuotantoa ja uudistaa sitä. Iho alkaa muodostamaan vahvistavia soluja, jotka kiinteyttävät ihoa. Hoidon jälkeen ei tarvita toipumisaikaa, joten hoidon voi ottaa vaikka keskellä työpäivää.

Luonnolliselta näyttävä lopputulos on varmasti se, mitä moni kasvojen kohotukselta kaipaa. Minä ainakin kammoksun täyteaineita, joiden käytössä moni ampuu yli ja lopputulos ei ole lainkaan luonnollinen. Siksi olin innoissani, kun pääsin testaamaan, millaista on kasvojen kohotus HIFU-hoidolla.

En odottanut heti ihmeitä tapahtuvaksi, sillä Renata Vuorijärvi kertoi minulle ennen hoidon alkamista, että riippuen henkilöstä, hoidon vaikutukset näkyvät pikkuhiljaa ja tekeytyvät iholla viikkoja ja jopa kuukausia. Yhdestä hoitokerrasta saadaan jo hyviä tuloksia, mutta henkilön iästä ja ihosta riippuen, hoitokertoja voidaan tehdä kaksi, kuukauden kuluttua ensimmäisestä hoidosta. Tärkeää on hoidettavan alueen syvyysaste eli millä syvyydellä hoidetaan mitäkin aluetta, esim. kasvot 1,5/2,0/3,0 mm. kaksoisleuka 4,0/vartalo 4, 6, 8,13, 16 mm. Hoidon aikana kerrotaan montako hoitoa asiakkaalle suositellaan tehtäväksi. Ylläpitohoitoja tehdään myös yksilöllisesti noin puolen vuoden tai vuoden jälkeen hoidosta.

HIFU-HOITO

Aluksi ihoni puhdistettiin, mutta silmämeikkiin ei koskettu, sillä laitteella ei varsinaisesti luomia hoideta, vaikka lähellä silmäkulmaa mentäisiinkin. Kasvot jaetaan alueisiin, missä hoito tehdään ja hoidettavaksi alueeksi voi valita otsan, nasaalijuonteet ja poskien alueen, leukalinjan, kaulan tai koko kasvot. Minulla on kapeat kasvot, joten tässä se oli hyvä juttu, sillä hoitopää on suhteellisen leveä. Näin minun tapauksessani pystyttiin kerralla hoitamaan laajempia alueita. Iholle levitettiin kunnolla kirkasta geeliä ja hoito aloitettiin ohjaamalla ultraäänienergiaa syvälle ihon alle hoitopäätä kasvojen alueella liikuttaen. Piippaus aina kertoi, milloin laitetta tuli siirtää toiseen kohtaan.

Minulle on tehty aikoinaan aika kivuliaita kasvohoitoja, kuten esimerkiksi neulaushoitoa couperosan aiheuttamiin verisuoniin. Ehkä juuri siksi tämä kasvojen kohotus HIFU-hoidolla pienine nipistelyineen ei pahemmin tuntunut missään. Toki vihloi hampaissa, mikäli niissä on amalgaamipaikkoja, kuten minulla on. Tässä Renata neuvoi ottamaan kielen hampaiden väliin ja se auttoi. Silmäkulmat olivat minulla myös ne herkimmät ja niissä vihloi myös hieman. Mutta en kokenut sitä mitenkään pahana, joten ei satu, jos sitä pelkää.

Kun alueet oli käyty läpi, mentiin lähempänä pintaa ja tämä saattaa aiheuttaa enemmän nipistelyä. Minulla ei tuntunut sekään mitenkään epämiellyttävänä.

Seuraavaksi hoitoa jatkettiin ohuemmalla hoitopäällä, jolla käytiin läpi nasaalijuonteet, sibeliusryppy ja silmänympärysrypyt.

Hifu-hoito saattaa aiheuttaa ihon punaisuutta ja sitä rauhoittamaan annetaan CRYO-hoitoa, joka sopii kasvoille ja vartalolle. Tämä hoito on hyvä silloin, mikäli hoidon jälkeen on menoa jonnekin. Hoidossa lämpötila lasketaan -18 asteeseen, sillä kylmä aktivoi verenkiertoa ja pehmentää ryppyjä. Cryoterapialla voidaan hoitaa myös nivel- ja lihaskipuja. Hoito rauhoittaa myös tulehtunutta ihoa ja sitä käytetään silmäpussien hoitoon ja leukalinjan turvotukseen.

Tässä on kuva vasemmalla ennen hoitoa, suoraan töistä sinne juostuani. Oikealla heti hoidon jälkeen.

Tässä on kuva viikko hoidon jälkeen. Vihlaisuja on ollut viikon aikana niillä alueilla, missä vihloi myös hoidon aikana. Eli leukalinjassa ja ohimolla, silmän lähellä. Ihon punaisuus on vähentynyt niin, että voisin melkein olla ilman meikkivoidetta. Tässä kuvassa on aavistus meikkiä.

On hankala itse arvioida onko muutoksia vielä tullut, mutta ainakin sibberyppy on madaltunut ja enää sinne ryppyyn ei keräänny meikkivoide, kuten aikaisemmin. Myös leukalinja on tuntunut napakammalta. Innolla odotan lisää tuloksia.

Jos olet miettinyt miten saisi kasvoille freesimpää ilmettä, niin kasvojen kohotus HIFU-hoidolla saa minulta lämpimät suositukset.

Kiitos paljon hoidosta, Renata!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *