Ompeleminen

PINKKI MEKKO TRIKOOSTA

Olen muutaman mekon saanut ommeltua syksyn kiireessä ja pinkki mekko trikoosta on yksi niistä. Tämä trikoo ei ole perinteistä, se on hieman paksumpaa ja siksi vähän jännitin, että miten tuo helma asettuu aloilleen. Kuvassa se vähän pönköttää pyörähtämisen jälkeen, sillä nappasin nämä kuvat reels-videolta, joka löytyy instagramista @kristallikimara tililtäni, joten pahoittelut heikommasta laadusta.

Löysin kankaan palalaatikosta, koska kangaspakalta en löytänyt mieleistäni väriä. Otin tämän kankaan vähän kuin testiin, sillä en usko, että se on oikeasti trikoota, mutta minulle riitti, että se joustaa, joten en tarvitse vetoketjuja tai nappeja ommella. Mekosta piti tulla simppeli ja nopea valmistaa. Ompelin sen muutamassa tunnissa, kun piti saada miehen synttäreille jotain päälle. Niin ja eihän mulla niitä mekkoja tietysti ole… Mutta valmiiksi tuli ja sain sen päälleni illanviettoon.

Mekossa on vyötärön kohdalla sauma ja helma on hieman kellomainen. Hameosassa on vastakkaislaskokset edessä ja takana sisäänotot. Mekko on nopea ja helppo sujauttaa päälle ja koska se joustaa, niin sitä on myös mukava käyttää.

Vyön ostin kesän Tukholman reissulta ja väri sopi mekkoon kuin nakutettu. Ilman sitä, mekko oli vähän tylsä, joten vyö piristää kivasti. Myös musta ohut vyö toimii tämän mekon kanssa.

Mekon ompelemiseen käytin pientä siksak ommelta, sillä en omista saumuria. Huolittelua ei tarvita, koska kangas ei osoittanut rispaantumisen merkkejä. Mekko on helppo asu arkeen ja kun sitä somistaa juhlavammilla koruilla, niin siitä saa kivasti näyttävän asun.

Tässä siis yksi syksyn ompelus, eli pinkki mekko trikoosta. Olen viime aikoina myös ommellut pari muutakin mekkoa, mutta niistä sitten myöhemmin enemmän.

Miten siellä? Mitä sinä olet viimeksi ommellut?

2 Comments

  • Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra

    Olen ommellut viime kertaa vuosia sitten😊. Aina, kun näen kaupassa jotain erittäin hienoa kangasta, niin intoni herää. Mutta se nykyään myös lopahtaa yhtä nopeasti. Olisi kiva ja käytännöllistä käväistä tuosta vaan kangaskaupassa ja ommella itselleen jokin hienon vaatteen. Samanlaista ei ainakaan tule tule vastaan kadulla.
    Tästä mekosta tuli ihanan pirteä! Materiaalin joustavuus on pelkkää plussaa, silloin mekkoa on tosi mukavaa käyttää.

    • Minna

      Mulle tulee myös noita ihastuksia ja kangasostoksia, joita keräilen varastoon, mutta pyrin sitten välillä ottamaan itseäni niskasta kiinni ja ompelemaan niistä jotain. Sitten on tyttäret, jotka välillä tarvitsevat just nyt jonkun asun ja silloin se on hyvä, että kankaita löytyy. Tosin ei ne aina kelpaa ja päädymme kangaskaupoille:) Mutta ompeleminen on kivaa, kun onnistuu, eikä aina käy niin, vaan joudut purkamaan ja välillä muuttamaan mallia, jotta se toimisi. Samanlaista ei todellakaan tule vastaan, kun itse tekee kaavat. Kiitos, tästä mekosta tuli kiva juuri tuon kankaan joustamisen johdosta ja väri on pirtsakka. Arvaa vaan, kävinkö taas kangaskaupassa ja ihan vahingossa kankaita taas lähti mukaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *