Käsityöt

TYYLIKÄS TAKKIMEKKO

Tyylikäs takkimekko valmistui joskus lokakuussa, kun sen vihdoin sain ommeltua. Takkimekot ovat olleet muodissa aina silloin tällöin ja nyt tuntuu, että ne ovat jääneet pysyvästi esille. Toki niitä muokataan ajan henkeen sopivaksi, mutta joka tapauksessa takkimekko on sellainen klassikko, joka on hyvä löytyä kaapista. Vuosi sitten ompelin muuten tämän takkimekon.

Olen mielissäni, sillä takkimekosta on moneksi. Sen voi pukea vyön kanssa tai ilman, jättää auki ja pukea alle tiukat housut tai leggarit ja mikä ettei vaikka sifonkihamosen. Testasin ja oli ihan jännä yhdistelmä. Kaikki on sallittua ja takkimekko näyttää kivan persoonalliselle ja ajattomalle asulle.

Kankaan olin ostanut jo aikoja sitten, varmaan ihan loppukesästä ja koska se oli hiukan paksuhkoa tai sanotaanko tiivistä puuvillaa, niin ei tästä oikein muun mallista mekkoa olisi voinut ommella kuin takkimekon. Ryhdikäs kangas mahdollisti mekolle napakat kaulukset ja yllätyin kuinka säyseästi se asettui selästä vyötärön kohdalla uomiinsa ja eivätkä vekitkään pönötä ikävästi.

Omalla kropalla on vaatimuksia, kuten lyhyt selkä, joka on hiukan notkolla ja siitä nopeasti levenevä lantio. Mikäli haluan istuvan mekon, on se järkevä katkaista vyötäröltä. Näin mekon saa myös paremmin toimimaan, jos on kurveja ja lantio on leveä.

Hihan kalvosimet eivät tarvinneet nappeja, mutta muuten päällystin pienet napit mekon kankaalla ja niistä tuli somat. Tästä on muuten instagramissa @kristallikimara tiliilläni reels-video diy-tyyliin, mikäli haluat inspiraatiota noista napeista.

Päällystäminen on helppoa, mutta yllättävän paljon voimia tarvitaan napin painamiseen, joten minun oli pakko käyttää pihtejä. Mies kyllä pelkäsi, että rikon koko napin, mutta kyllä se pysyi koossa ja hyvä tuli. Mietin, että miksi en ole aiemmin tätä nappien päällystämistä miettinyt, koska aina se nappien metsästäminen ei ole helppoa ja usein täytyy tyytyä vain johonkin sinnepäin, jos sävyt eivät nappaa. Näin saa justiinsa sopivat napit. Omani olivat ehkä kuitenkin turhan pikkuiset, mutta kyllä ne tässä takkimekossa menee.

Tyylikäs takkimekko on onnistunut ompelus, vaikka en vielä ole päässyt tätä ulkoiluttamaan. Saapikkaiden kanssa hyvä näin talvella ja kesällä toimii citylenkkareiden kanssa. Tykkään kovasti tämän kankaan värimaailmasta ja kuvio on kuin marmorointia kaukaa katsottuna, mutta kyllä siinä kukkasia on.

Miten siellä? Tykkäätkö takkimekoista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *