Ompeleminen

TALVIMEKKO

Talvimekko upeilla ruusuilla koristettuna. Eli tässä hiukan vielä joulufiilistä, joulutoivotusten kera, vaikka joulu on jo mennyt. Huomasin juuri, että kappas, taustalla ruusut kukkivat ja niitähän löytyy myös mekostani.

Mekko on ommeltu hyvälaatuisesta trikoosta, jonka kukkakuosiin ihastuin. Talvimekko, jossa on jälleen kerran kukkia, taitaa muuten olla pikkuisen must-juttu mulle. Aina kun kankaita ihastelen ja päädyn ostamaan, löydän niistä kukkia, vaikka olisikin talvi. No minä se en anna vuodenajan vaikuttaa, sillä kukat on kauniita ja niitä esiintyy runsaasti erilaisissa kankaissa oli sitten kesä tai talvi. Tässsä värisävyt ovat kuitenkin talveen tyylikkäästi sointuvat. Musta pohja, jossa maalaukselliset ruusut. Ruusut on tuotu taidokkaasti ja taiteellisesti esille dramaattista mustaa vasten.

Talvimekon yläosa myötäilee vartaloa, pienellä liikkumavaralla. Hihat levenevät alaspäin ja ranteissa on kuminauhat. Helmasta tein niin leveän kellon, kuin kankaan leveys antoi myöten. Hameosa on neljästä kappaleesta ommeltu ja vyötärölle tein vastakkaiset laskokset istuvuutta tuomaan. Mekossa ei ole vetoketjuja eikä nappeja ja tällaisia mekkoja on kiva ommella ja ihana käyttää. Ei tarvitse näpertää, jos vaikka olisi kiire saada mekko valmiiksi. Yllättäen minulla jälleen oli ja hyvä, etten lankoja katkonut vielä reissuun lähtiessä. Kuvassa olen Tallinkin uuden laivan Mystarin neitsytmatkalla joulukuun puolivälissä.

Millaisista mekoista sinä innostut? Onko sun mekoissa kukkia myös talvella?

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *