Käsityöt,  Neuleohjeet

LAVENDER HAZE NEULETAKKI

Välillä on kiva neuloa jotain todella yksinkertaista ja helppoa, joten sellainen on Lavender Haze neuletakki. Kirjaa kirjoittaessani, josta löytyy postaus täältä, en pahemmin ennättänyt muuta tekemään, joten nyt on kiva työstää malleja, joiden kanssa voi rentoutua.

Tyttären toiveesta valittiin langat ja idea lähti häneltä ja siitä minä sitten kehittelin mallia ja toteutin sen neulomalla. Tässä lankana on Peo merino 30 silke lanka on 100 % merinovilla ja 50 gramman kerässä on 100 m. Kovin juoksevaa lanka ei ole, mutta hieman tämmöiseen keskipaksuun neuleeseen sopiva. Harmiksemme lankaa oli hyllyssä tätä erää myynnissä silloin vain 7 kerää. No sillä piti onnistua ja muokata mallia, jotta lanka riittäisi. Riittihän se kikkaillen ja jäljelle jäi varmaan pari metriä lankaa, kun neuletakki oli valmis. Huokaisin helpotuksesta, sillä olin jo kerran purkanut puolet työstä ja tiukentanut mallia hiukan. Miksi se purkaminen aina ottaa päähän? Toisaalta se kasvattaa kärsivällisyyttä, joten kaipa siitä on jotain hyötyä.

Lavender Haze neuletakki on neulottu yhtenä kappaleena alhaalta ylös kainaloihin saakka. Sen jälkeen se on jaettu etukappaleisiin ja takakappaleeseen. Olkasaumat ommellaan tai virkataan. Hihoihin poimitaan silmukat hihanaukoista ja takkia reunustaa joustinneule, yksi oikein ja yksi nurin. Nappirivistö on neulottu poimimalla silmukat etuosan reunoista ja se kiertää alhaalta yhtenä kappaleena niskan takaa toiselta reunalta alas. Napinläpejä on kolme.

Lavender Haze neuletakki on siis helppo neuloa ja onnistuu varmasti myös aloittelevalta neulojalta. Tytär on saanut paljon kehuja tästä takista, sillä se on yksinkertaisuudessaan loistava neule niin töihin kuin vapaa-aikaan farkkujen, hameen tai mekon kaveriksi. Kaiken lisäksi se oli todella nopea neuloa, sillä siinä ei tarvinnut pahemmin laskea tai lisäillä silmukoita, sillä neule on suora malliltaan ja ylettyy himpun verran vyötärön alle. Toki neuleen voi tehdä pitemmäksikin, mutta silloin pitää huomioida, että lankaa tarvitaan hieman enemmän kuin ohjeistuksessa olen laskenut.

Tein ohjeen Ravelryyn, joten sen voi halutessaan sieltä ladata. Valitsee vain ohjeet suomeksi, lataa ohjeen ja sitten neulomaan haluamallaan värisävyllä tai vastaavalla langalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *