Käsityöt

MISTÄ SAISI YKSITTÄISIÄ NEULEOHJEITA

Kaupallinen yhteistyö yhdessä Lankajengi.fi kanssa

Jokainen, joka nauttii neulomisesta, on varmasti pähkäillyt, että mistä saisi yksittäisiä neuleohjeita? Joskus sitä vain kaipaa neulomiseen ohjetta ja haluaa ostaa pelkästään sen yhden. Näitä neuleohjeita löytyy kyllä neulomiseen erikoistuneiden blogien yhteyteen luoduista verkkokaupoista. Entä, jos haluaakin tutustua useamman suunnittelijan tuotantoon ja valita sieltä?  Eipä näistä yksittäisistä ohjeista monikaan ole ääneen huudellut.

 Kun alkaa selata nettiä, niin nopeasti löytyy ulkomaalaisia neuleohjeiden sivustoja, mistä saisi yksittäisiä neuleohjeita. Siellä on varmasti satojatuhansia ohjeita, mutta onhan ne hiukan haastavia ottaa haltuun, kun ohjeistukset ovat vaikkapa englanniksi. Meillä suomalaisilla on aika hyvin tuo englannin kieli jo hallussa, mutta neulemaailman sanasto on kuitenkin oma juttunsa, joten siihen opettelu vie aikaa. Riesana on vielä se, että rekisteröitymistä tarvitaan ja sitähän ei moni halua tehdä.

Mutta jostain se google varmaan arvasi, että tarvitsen apua tuohon kysymykseen, mistä saisi yksittäisiä neuleohjeita, sillä Instagramissa eteeni tuli Lankajengi.fi sivusto ja sehän täyttää nämä toiveet. Selasin sitä aikani ja tulin siihen tulokseen, että tämähän on näppärä mahdollisuus ostaa  suomalaisesta verkkokaupasta yksittäisiä suomalaisia neuleohjeita. Sieltä saa mukavasti selattua eri suunnittelijoiden malleja ja niitä on kauppa pullollaan, jopa yli 400 ohjetta. Kun sopiva ohje löytyy, niin se toimitetaan ostosuorituksen jälkeen sähköpostiosoitteeseen linkkinä ja linkistä voi ladata tuon himoitsemansa neuleohjeen ja antaa puikkojen kilistä. Hintakaan ei matkalla muutu ja summa lisäänny, sillä arvonlisävero on jo ohjeen hinnassa mukana. Maksaminen on turvallista, joten kaikki maksutavat ovat käytössä esimerkiksi Osuuspankki, Nordea, Mobilepay, Visa jne. käyvät.

Kuva Katja Makkonen

Lankajengi.fi on ollut vasta parisen vuotta pystyssä, mutta ohjeita sinne on kerääntynyt tosiaan jo ihailtava määrä. Ohjeita löytyy niin helpoista perusmalleista vaativiin pitsi- tai kirjoneuleisiin. Sieltä löytyy ohjeita neulepaitojen lisäksi sukkiin, huiveihin, myssyihin, säärystimiin, käsineisiin, ym. sekä tietysti siellä on myynnissä lankoja ja neulekirjoja. Selkeys tulee ensiksi mieleen, kun tätä sivustoa katsoo ja samaa mieltä oli ystäväni, kun pyysin tähän myös hänen mielipidettään.

Kuva Katja Makkonen

Lankajengi.fi verkkokaupan on perustanut neulesuunnittelija ja useita neulekirjoja julkaissut Katja Makkonen. Hän oli myös huomannut tämän saman puutteen, ettei suomalaisia yksittäisiä neuleohjeita ole kovinkaan monessa paikassa myytävänä. Ohjeiden löytäminen ja sivustolla liikkuminen pitää olla helppoa ja suhteellisen nopeaa, vaihtoehtoja tulee olla niin mallien kuin suunnittelijoiden töissä.

Kenenkään ei suunnittelijana tarvitse olla mainetta niittänyt julkisuuden henkilö, vaan kaikkia kohdellaan tasavertaisesti. Toki kriteereitä suunnittelijalle löytyy, sillä vaikkei olisi kouluja käynyt, niin olisi hyvä omata taiteellista silmää ja omaperäisyyttä, sekä tietysti osata kirjoittaa ohjeet selkeästi.  Kopiointia ei kannata kenenkään lähteä tekemään, se on varmasti kaikille suunnittelijoille selvä juttu. Lankajengi.fi sivustolla suunnittelija ei ole niinkään esillä, tärkeintä on neuleohje. Toki suunnittelijalla on omakohtainen kotikolo, mistä suunnittelijan neuleohjeet löytyvät, mikäli juuri tietyn suunnittelijan neuleohjeita haluaa hankkia.

Kuva Katja Makkonen

Lankajengiin kannattaa liittyä vuosijäseneksi hintaan 50 e/vuosi. Saat tilauksen yhteydessä joka kuukauden alkupuolella neuleohjeen kirjoneulesukkiin, jotka Katja Makkonen eli Sukkaneuvos on suunnitellut. Tämän lisäksi saat erilaisia kuukausietuja ja alekoodeja esimerkiksi 10 % alennusta Kauneimmat Käsityöt lehden tilauksesta. Näin on myös mahdollista myös tukea suomalaista käsityötä ja yrittäjyyttä, kun ostaa suomalaisesta verkkokaupasta suomalaisia neuleohjeita.

Kannattaa käydä kurkkimassa Lankajengi.fi sivustoa, sillä minä ainakin tykästyin siihen ja jopa niin paljon, että yksi minunkin on siellä myynnissä. Nyt minulla on myös ilo ilmoittaa, että omasta ohjeestani saat 30 % alennusta koodilla ”beige” 10.4.23 saakka. Linkki ohjeeseen on tässä. Katja Makkosen kaikista neuleohjeista saat jopa 50 % alennusta koodilla ”tipu” 10.4.23 saakka. Linkki ohjeisiin on tässä.

Onko Lankajengi.fi jo sinulle tuttu?

4 Comments

 • 1nallepuh

  Kiitos vinkistä, kävin tutustumassa ja kyllä oli näppärä ja helppo käyttöinen.
  Kiva kun ei tarvitse ostaa koko lehteä yhden ohjeen takia ja tuolla lankajengin sivuilla oli paljon ihania ohjeita.

 • Marjo Kylämaa

  Tuo oli minulle ihan uutta tietoa. Ostan kyllä neulelehtiä, kuten nyt sen lehden jossa sinun haastattelu. Siinä kivoja ohjeita, sinun puseron lisäksi. Mä olen kutonut tässä talven aikana villatakit parille Jaanan 1-4vuotiaille lapsille sekä 13vuotiaalle Ellenille pitkän neulemekko ja nyt Jonille villapaitaa.

  • Minna

   No näin sitä oppii uutta, kuten myös minä:) Mahtavan ahkera oot ollut! Kiva, kun oot hankkinut lehden, jossa olin. Katselin myös itse niitä ohjeita ja tykkäsin myös niistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *