Käsityöt

LIMINKA

Kaupallinen yhteistyö Sagawoolin kanssa

Vähän on talviset kuvat, vaikkei ihan nyt löydy kuvasta Liminkaa, niin kylläkin neule, jonka nimi on Liminka. Sagawoolin lankakauppa sijaitsee Limingassa ja Sagawoolin Sadun kanssa kun on tehty yhteistyötä jo muutaman jutun verran, niin lähdimme työstämään uutta projektia jo viime vuoden puolella.

Mutta väliin tuli minun neulekirjan kirjoittaminen ja neulominen. Ajattoman tyylikkäät neulepuserot -kirjani langoista suurin osa on Sadun värjäämiä ja ne tehtiin minun toiveistani. Langat ja kirjani löytyy myös Sagawoolilta.

Tämä Liminka neulepuseron toteutus oli Sadun toiveista tehty. Lähdin suunnittelemaan ohjetta, johon tuli merta, joutsenia ja järviruokoja, sillä näistä Liminka tunnetaan ja näistä Satu minulle kertoikin ja toivoi näitä aiheita neuleeseen.

Langaksi Sagawool värjäsi Viljami villalankaa, jossa on vivahteita sinisen eri sävyistä. Siitä tuli paidan pohjaväri. Aallot nostatin näkyviksi tummalla sinisellä. Järviruoko erottuu kaarrokkeella vaaleanruskealla. Keskellä vyötäröä lentävät uljaat joutsenet. Nokaksi hippusen oranssin sävyä. Neule on neulottu ylhäältä alaspäin suljettuna neuleena. Kaarrokeneuleen ohjeessa on koot 1-5.

Liminganlahdella voi jo pongailla joutsenia, sillä ne tulivat sopivasti ennen vappua ja niin lennähti myös Liminka -neuleen ohje Sagawoolin verkkokauppaan. Neule löytyy myös neulottuna putiikista ja reissaa Sadun mukana messuilla ja myyjäisissä, josta voi myös ohjeen itselleen napata. Ohjeen saat pdf-muodossa verkkokaupasta ja putiikista paperisena. Ohjeeseen suora linkki tässä.

Olen myös itse kotoisin Pohjois-pohjanmaalta, joten Liminka on nuoruusvuosilta tuttu ja tämä oli mieluinen suunnitteluprojekti. Oletko sinä muuten koskaan käynyt Limingassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *