Käsityöt

PUMPULI

Pumpuli lyhyillä t-paita hihoilla on valmis ja tätä ohjetta kyllä olen väsännyt hartaasti. Lankana on Anisia Cewec Kid mohair lanka ja resorissa ohutta Hobbii Rainbow sock wool 4ply lankaa. Tämä lankayhdistelmä on purettu toisesta aiemmin neulotusta neuleesta, kun en sitten tykännytkään siitä. Kyllä se hermoja kysyi, kun vetelin sitä langaksi ja voit vain kuvitella, miten se takertui sukkalankaan kiinni.

Ne langat kun oli aikansa pyörineet tuolla laatikossa, niin päätin ryhtyä neulomaan siitä pitsistä neuletta. Sainkin sen suhteellisen helposti neulottua, mutta kuten aina, minulla kestää tuo kirjoittaminen ja siihen paneutuminen. Mutta nyt se on tehty ja hetkeksi jätän tämmöiset tauolle. Tai niinhän sitä kuvittelisi, minut tuntien uskon, ettei tauko ole pitkä.

Pumpuli on ihanan kevyt ja ilmava, eikä lainkaan kuuma, vaikka mohairia siinä onkin. Myös avara pääntie auttaa asiaan. Lankaa ei mene paljoa, koska Anisia on niin juoksevaa 25 g = 235 m. Minulla meni tähän puseroon noin 2 kerää. Koot ovat suhteellisen reiluja, siilä tämä minun kokoni on rinnanympärykseltä 104 cm ja väljyyttä riittää. Siksi kokoja on vain neljä.

Neule on palleroinen, mutta kapenee kauniisti myötäilemään vyötäröä resorineuleen ansiosta. Neule on neulottu ylhäältä alas suljettuna neuleena niin, että hihat jätetään odottamaan, neulotaan vartalo kainaloista alaspäin ja sen jälkeen tehdään hihat suljettuina neuleena.

Ohje löytyy Ravelrystä ja tässä linkki ohjeeseen.

Mitä sinä olet viieksi neulonut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *