Matkustaminen

TOUKOKUINEN TALLINNA

Pr matka yhteistyössä TallinkSilja, Viking Line, Eckerö Line, Visit Tallinn ja Visit Estonia

Toukokuinen Tallinna on hurmaava ja kun sää oli kesäisen lämmin, niin Tallinna näytti parastaan. Olimme toukokuun lopulla pr-matkalla tutustumassa Tallinnan uutuuksiin ja klassikoihin, osa oli minulle tuttuja ja osa uusia. Uusiin paikkoihin on kiva tutustua ja täällä niitä mielelläni jaan, joten ota vinkit talteen, mikäli suuntaat nyt kesällä Tallinnaan.

Matkalle lähdettiin Viking Linella ja saimme kuulla Itämeren parhaista raaka-aineista luentoa. Tässä video aiheesta. Yövyimme Tallink City hotellissa ja tästä voit katsoa jutun, jonka kirjoitin hotellin uudistumisesta pari vuotta sitten. Kotiin palasimme Eckerö Linella. Tämä oli siis kolmen laivayhtiön reissu ja mukana Tallinnassa oli Visit Tallinn puolesta oppaana Silja Hurskainen ja Visit Estonian Iina Hallist piipahti myös hetken seurassamme.

Tallinnaa katsoo aivan eri silmin, kun sinne saa jonkun esittelemään kaupunkia. Osa tykkää kulkea omillaan, mutta paikallisilta oppailta saa usein ne parhaat nippelitiedot. Sellaisia tarinoita ja juttuja, jotka värittävät kohdetta ja saavat kiinnostumaan siitä lisää.

Vanha kaupunki ja sen kapeat kujat.

Mahtavat kaariholvet houkuttelivat helmoja heiluttelemaan.

Ensimmäinen kohteemme Tallinnassa oli Nikulisten museo. Jylhä kirkkorakennus, joka mustana ja ylpeänä kohoaa korkeuksiin. Kirkko on perustettu 1200-luvulla ja se esittelee kirkkotaidetta.

Tärkeimmät teokset ovat myöhäiskeskiajan pohjoissaksalainen ja alankomaalainen alttarikaappi sekä Bernt Notken Kuolemantanssi 1400-luvun lopulta.

Lasihissillä voi nousta kohti taivasta tai kävellen, kuten muutamat meistä innokkaista teki. Mitkä näkymät Tallinnan ylle.

Kohvik Maiasmok oli seuraavana kohteena ja täällä olen aikaisemminkin käynyt ja silloin maalasimme marsipaanihahmoja. Saimme kuulla myös Loputon kahvinjuonti -näyttelystä, josta kertoi Risto Paju.

Kahvilassa meitä odotti suolapalaa ja tietysti kahvit ja saimme kuulla hiukan Maiasmokin historiasta. Yllä olevan linkin takaa löytyy kahvilasta juttua.

Tottakai maistelimme myös herkullista suklaista leivosta ja kyllä tällä makeannälkä lähti hetkeksi.

Toukokuisessa Tallinnassa meitä ohjasi iloiset emännät Ida, Christa, Marika ja Silja.

Pieni hetki hotellilla ja jälleen riensimme kohti seuraavaa etappia. Uusi ravintola Kogu, Pagar ja resto oli mielenkiintoinen ja ihastuttava tyylikkäine sisustuksineen ja herkullisine ruokineen. Annokset olivat kauniisti aseteltu esille ja eivät pettäneet maunkaan suhteen.

Minulle kyllä merkitsee se, miten kauniisti ruoka tarjoillaan. Aina se ei takaa sitä, että ruoka on hyvää, mutta nyt ei ollut sen suhteen mitään epäilystä.

Pääruokana minulla oli lintua.

Jotenkin tulee mieleen japanilaisuus tästä annoksesta ja värimaailmasta. Upea ravintola ja sieltä saa vielä kauniita drinkkejä ja moctaileja.

Ilta päättyi upeassa Iglusaunassa ja meressä uiden. Iglupark teki pysyvän vaikutuksen meikäläiseen ja kaiken kruunasi upea sää ja lopuksi hieno auringonlasku.

Seuraavana aamuna kiirehdimme ratikalla Telliskiveen Helden Koduun ja siellä saimme valmistaa vartalovoiteen itsellemme. Upea pehmeä moussemainen voide teki ihon ihanan pehmeäksi. Toisilla oli aiheena kierrättää muovista uusi esine ja hienoja tuli niistäkin. Tämä käsityöläisten paja oli minusta tosi kiva idea ja näihin olisi mukavaa osallistua jatkossakin. Näitä pajoja voi itse myös varata ja sieltä löytyy erilaisia ideoita vaikka omalle pienelle ryhmälle, kun seuraavan kerran vierailet Tallinnassa.

Toukokuinen Tallinna ja Kadriorgin museo. Oli vaikuttavaa kävellä kohti tuota hulppeaa kartanoa ja ensin nähdä nämä kauniit suihkulähteet ja kukkaistutukset.

Kieltämättä tämä museo on viehättävimmillään juuri näin kesällä, kun aurinko paistaa.

Olimme muutama vuosi sitten täällä vierailulla ja siitä voit lukea täältä.

Toivottavasti sait näistä vinkeistä ideoita mihin mennä tai mitä tehdä seuraavalla Tallinnan reissulla. Kannattaa muuten hankkia Tallinncard, jolla on edullista matkata vaikka ratikalla ja käydä museoissa ja retkillä yms. Lisäksi instagramissa @kristallikimaran tilillä on videoita matkasta.

Lämpimät kiitokset matkan järjestäjille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *