Neuleohjeet

TALVEN TAIKA

Talven Taika on uusin neuleeni ja se on neulottu Viking Garn Alpaca Storm langasta. Pehmeä lanka ja talveen sointuvat lämpimät sävyt punaista, harmaata ja lumen valkoista, tuovat väkisin mieleen joulun. Saattaa olla myös se, että koko joululoman väkersin tätä neuletta ja juuri tuo punainen väri mielletään yleisesti jouluun. Tämä neule sopii niin talveen kuin meidän kesään, kun sellainen viileämpi kesäsää sattuu kohdalle. Nimesin sen kuitenkin Talven Taika – neuleeksi ja nimi sopii sille hyvin.

Neule on neulottu 5 mm puikoilla ja kokoja löytyy 1 (2, 3, 4, 5, 6) saakka. Kirjoneuletta on vain kaarrokkeessa ja neule on neulottu ylhäältä alas, kuten useimmat suunnittelemani neulepuserot.. Tässä voi toki soveltaa pääntietä tiukemmaksi ja neuloa se numeroa pienemmillä puikoilla.

Huomaan, että viime aikoina on tullut neulottua monta neuletta juuri tästä langasta, mutta se on ollut kyllä tosi laadukas lanka ja värisävyjäkin löytyy yllättävän paljon. Tästä langasta neulottua neulepuseroa on ollut miellyttävä käyttää, sillä se ei ole liian kuuma tai hiostava. Neuloin puseron hiukan väljäksi, tämä on kokoa 3, mutta sen voi tehdä myös ihan oman koon mukaan.

Jos kiinnostuit neulepuserosta ja haluat sen neuloa, niin Talven taika – neulepuseron ohjeen löydät täältä.

4 Comments

  • Terhi

    Ihanan värinen neule . Pitääkin tutustua tuohon mainitsemaasi lankaan ja kokeilla myös tuota tapaa neuloa ylhäältä alas kun olen tottunut tähän asti tekemään juurikin toisin päin. On ollut kiva ”tahkoa” alaosaa reippaasti että pääsee käsiksi yläosan kirjoneuleeseen.Mutta kaikkea kannattaa kokeilla. Kiitos vinkistä 🙂

    • Minna

      Kiitos itsellesi:) Lanka on tosi miellyttävän tuntuista ja riittoisaa. Kannattaa kokeilla tuota tapaa neuloa ylhäältä alas, sillä sen avulla hihat istuu kivasti, ei ole saumoja ommeltavaksi ja sitä voi sovittaa paremmin, kun jo näkee, miten se istuu vai istuuko:) Myös langan menekkiä voi hallita minusta paremmin. Mutta nämä on tietysti makuasioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *