Käsityöt

UNIKUDELMIA

Kävin viime viikolla ihanassa Unikudelmia esittelevässä näyttelyssä. Tämä kirjallisuuslähtöinen näyttely on peräisin 36 kirjasta, suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista.

Näyttely on suunnattu lapsille mutta se toimii aikuisillekin. Ennen kaikkea nautin neule-, virkkaus yms. kädentaitoihin liittyvistä jutuista, joita haluan nostaa esille.

En tiennyt mitä odottaa, mutta tämä näyttely kyllä palkitsi kaikin tavoin. Se toi ihania elämyksiä ja rauhallista mieltä ja viehätti todella. Sanoisin ihan, että terapeuttinen fiilis jäi, sellainen, joka usein neuloessa tulee.

Unikudelmia on lastenkulttuurikeskuksen näyttelytuotanto ja tämä näyttely on matkannut useissa kohteissa ympäri maata ja sen on jo nähnyt 80 000 ihmistä.

Idea on kehitelty Oulussa ja sieltä se on lähtenyt viehättämään muitakin paikkakuntia. Tällä hetkellä tähän näyttelyyn voi tutustua Helsingin Kannelmäessa.

Poimin tähän vain muutamia kuvia, jotta yllätyksellisyys säilyy, mikäli itse päätät mennä tähän tutustumaan ja näin kaikki ei paljastu.

Vitsinä laitoinkin tästä kuvasta videota instagramiin, jotta isoa sen pitää olla, niin lanka kuin puikotkin, kun aloittelija tarttuu puikkoihin ensimmäistä kertaa.

Varmasti tässä on eroavaisuuksia, mutta jos pienellä pipertää, niin viehän se jo aivan todella paljon enemmän aikaakin, joten ehkä siinä mielessä aloittelijalle positiivisempi kokemus.

Itse huutelen sen terapeuttisen kokemuksen perään mieluimmin kuin pikaneulomisen, sillä aina se lopputulos ei ole se juttu. Vaikka ehkä toisille se onkin, mutta olisi hyvä nauttia vaikkapa noiden isojen puikkojen heiluttelemisesta. Tosin näissä on pitänyt olla varmasti usempi puikkojen pitäjä.

Nautin siitä, että kädentaitoja esitellään kaikilla mahdollisilla tavoilla, jotta se ei unohtuisi. Niin moni valittelee minulle, ettei osaa neuloa, mutta haluaisi kyllä. Ehkäpä tämmöinen näyttely herättelee jälleen kerran siihen mahdollisuuteen, että puikkoihin tartuttaisi.

Virkkaus on myös nostanut päätään yhdessä neulomisen kanssa ja se on minusta myös ihana juttu. Virkkaus on kivaa ja ehkä hieman helpompaa aloittaa harrastus siitä ja jos mieli tekee, niin kokeilla neulomista sitten.

Nämä kirjavat ympyrät ihastuttivat ja muistin samalla, että minullahan on viime kesällä ostettua kudetta odottamassa virkkausinspiraatiota, mutta hitsit kun aika vain menee ja ei ihan kaikkeen ennätä. Onko muilla sama ongelma?

Lapsille tämä näyttely on mielettömän kiva, kun kaikkeen sai koskea, joten muksut mukaan, jos menette näyttelyä ihastelmaan. Unikudelmia on siis ilmainen näyttely.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *