Neulominen

LANKATERAPIAA

Lomaviikon lankaterapiaa. Niinkin voi sanoa, sillä olin tässä lomaviikon kunniaksi risteilyllä Tukholmassa ja niin usein kun olen Tukholmassa käynytkin, niin en ole ikinä lankoja sieltä ostanut tai etsinyt. Nyt oli siihen jotenkin tarvetta.

Lankojanhan minulla on kyllä, mutta ei mitään megavarastoa. Pyrin siihen, että ostan sen mitä käytän, muka ekologisesti, niin voisi ajatella, mutta ketä tässä huijaan. Tuleehan niitä usein ostettua fiiliksellä, ei aina tarpeeseen. Mutta usein juuri tietyn tarpeen mukaan kuitenkin.

Puolustellakseni olen usein kyllä valmiita neuleita, joita en ole jostain syystä käyttänyt, purkanut langoiksi, kastellut ja tehnyt niistä jotakin muuta. Siitä olen ylpeä, sillä onhan se aikamoinen työmaa, mutta koska rakastan neulomista, niin miksipä ei ja olen saanut paremmin istuvan tai muuten toimivan uuden neuleen.

Olimme mieheni kanssa katsoneet vähän kartasta lankakauppoja Tukholman ydinkeskustasta, eli sieltä, minne Silja Linen bussi meitä kyyditsee. No eihän sieltä tietenkään mitään lankakauppoja löytynyt, joten vähän piti kävellä ja laajentaa reviiriä.

Valitettavasti rämmittyämme kurjassa räntäkelissä paikan päälle, oli tuo ainoa löytämämme lankakauppa Nysta sitten lopettanut, tai muuttanut muualle. Ei auttanut kuin unohtaa koko ajatus, sillä ihan ytimestä niitä lankoja ei nähtävästi löydetä.

Tai niin luulin ja sanoin miehelle, että unohda, ei tarvitse etsiä, kun ei niitä kuitenkaan löydy. No, yllätys olikin suuri, kun Kungsgatania pitin tepastellessamme lankahaukka iski silmänsä lankoihin, joita kurkisteli koreissa kirjojen joukossa.

Adlibris. Sehän se oli. En ollut ajatellut, että heillä on ihan kivijalkaliike ja lankoja sekä kirjoja myynnissä. Adlibriksen verkkokaupasta olen joskus katsellut lankoja ja olihan oma kirjanikin siellä myynnissä, mutta en ole koskaan mitään tilannut. Luulin, että siellä on vain jokunen kerä ja päätin käydä katsomassa.

Tarvitsin pipoa varten lankaa ja näytti siltä, että nuo langat, joita näin, olisivat alessa ja väritkin ok. Mutta siellähän olikin alakerta vielä ja lankoja todella mukava tarjonta. Kaikki olivat hyvässä alennuksessa, joten kassillinen sieltä lähti mukaan.

Lankojen hiplaaminen ja herkullisten värien ihasteleminen oli todellista lankaterapiaa. Kyllä olisin ostanut enemmänkin, mutta vieväthän ne matkalaukussa tilaa. Onneksi mukana oli jättimatkalaukku pyörillä, joten laivaostoksien kanssa langatkin mahtuivat mukaan.

Yhdet isot 12 mm bambupuikotkin nappasin alesta mukaan. Joten 2415 metriä lankaa ja yhdet puikot maksoi vain 67 e. Näin laskettuna se oli hyvä diili. Uskon, että piipahdan siellä seuraavankin kerran, kun olemme Tukholmassa.

Onko sinulla välillä tunne, että nyt tarvitsee vähän lankaterapiaa? Pelkästään jo lankojen katselu rauhoittaa ja mielessä alkaa sitten raksuttaa, että mitäs tästä ja tästä tekisi. Sitten kun pääsee neulomaan niistä langoista, niin se vasta lankaterapiaa onkin. Mutta ensin neulon päättäväisesti aikaisemmin aloitetun neuleen loppuun.

Niin ja se pipolanka. Sen pipon sitten neuloinkin varastoni aikaisemmin ostetuista langoista 🙂

Tässä siis minun lankasaalis ja yllättäen taas oranssia löytyi.

Oletko sinä löytänyt Tukholmasta lankakauppoja? Mielelläni ottaisin tähän alle listaa niistä, joten jos mitenkään viitsit kommentoida tähän, niin olisin iloinen ja saisivat toisetkin hyötyä siitä, mikäli matkustavat Tukholmaan.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *