Neulominen

ELÄMÄNHALLINTAA NEULOMALLA

Elämänhallintaa neulomalla. Se voi kuulostaa hassulta, mutta siinä piilee kyllä totuus. Kun pakka on sekaisin, niin varsinkin nuorilla aikuisilla on haasteita pärjätä elämässä. Silloin on hyvä pysähtyä miettimään, että miten saisi arjen sopuisasti toimimaan.

Kiire ja stressi, sekä elämän vastoinkäymiset tuovat lisää mutkia matkaan ja joskus ne langat vain eivät tahdo pysyä käsissä. Olisi hyvä pysähtyä miettimään, että mikä minut tekee onnelliseksi ja millä tavalla rauhoitun ja saan asiat tehtyä. Hötkyileminen sinne tänne saa vain asiat pahemmiksi ja lisää sotkuja.

Hyvään elämänhallintaan on mahdollisuus, kun arvostaa itseään ja omista taidoista ja lahjoista on realistiset käsitykset. Miettimällä mille oman sydän sykähtää ja mikä herättää intohimoa, auttaa vaikkapa etsimään esimerkiksi uutta luovaa harrastusta. Harrastusten kautta opitaan uusia taitoja ja ne auttavat myös kehittymään ja löytämään uusia asioita itsestään.

Saatat löytää itsestäsi ihan uusia ulottuvuuksia ja lahjoja, joita et aikaisemmin ole edes tunnistanut itsessäsi. Hyppäämällä hieman oman mukavuusalueen ulkopuolelle tietysti pelottaa, mutta se yleensä kannattaa.

Ole armollinen itsellesi ja muista myös kiittää itseäsi, mitä vain saavutatkin. Myös pelkkä yrittäminen on kiitoksien arvoinen asia.

Neulominen tukee elämänhallintaa ja tästä oli juuri Göteborgin yliopisto oli tehnyt tutkimuksen. Ravelrystä poimittiin näkemyksiä neulomisesta 600 neulovalta, virkkaavalta, kutomista ja kehräämistä harrastavalta henkilöltä. Arjen hallinta oli parantunut, siihen oli tullut rytmiä ja rakennetta. Omat ajatukset olivat muuttuneet selkeämmiksi, joten niitä on helpompi käsitellä. Neulominen koettiin edistävän mielenterveyttä.

Tässä oli vain osa tutkimuksesta, mutta olen iloinen, kun näitä tulee julki, jotta neulomiseen voidaan suhtautua aina vain myönteisemmin. Se ei siis ole vain puikkojen heiluttelua ja herkullisia neuletöitä, se on vaan niin paljon enemmän ja jokainen sen halutessaan pystyy opettelemaan.

Oli jo aikakin, että on päästy siitä, että neulominen kuuluu vain ikäihmisille. Nykyisin se on trendikästä kaikille ikäluokille.

Neulominen on arvostettu harrastus ja se vaikuttaa positiivisesti terveyteen. Minä olen saanut apua myös sormissani olevaan nivelrikkoon ja koen, että juuri tämä harrastus pitää nivelet joustavana, ja varmasti vielä jatkossakin.

Millaisia ajatuksia tämä aihe sinussa herättää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *