Neulominen

NEULOMINEN RAUHOITTAA

Neulominen rauhoittaa ja se on enemmän kuin käsityötaito – se on terapeuttinen hetki, joka avaa oven luovuuden maailmaan ja yhdistää ihmisiä. Tämä blogipostauksella houkuttelen sinut tutustumaan neulomisen ihmeelliseen maailmaan ja harkitsemaan oman neuleharrastuksen aloittamista. Lue lisää ja huomaa, miten neulominen voi tuoda iloa ja rentoutumista elämääsi!

Kun tartut neulepuikkoihin ja upeisiin lankoihin, astut maailmaan, jossa aika hidastuu ja stressi haihtuu. Neulominen rauhoittaa ja tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden rentoutua ja keskittyä hetkeen, samalla kun luot kauniita käsityöteoksia. Neulominen onkin monelle tapa löytää rauhaa arjen kiireiden keskellä ja neulomalla on mahdollista ilmaista itseään luovasti.

Mutta neulominen ei ole vain yksinäistä puuhaa. Se on myös tapa yhdistää ihmisiä ja jakaa intohimoa käsityötä kohtaan. Neuletapaamisissa ja vaikka facebookryhmissä voi jakaa vinkkejä ja inspiraatiota muiden kanssa, samalla kun neulotaan yhdessä upeita neuleita. Neulominen onkin yhteisöllinen kokemus, joka luo siteitä ihmisten välille ja tarjoaa mahdollisuuden uusiin ystävyyssuhteisiin.

Kannattaa siis tarttua puikkoihin ja antaa luovuuden virran viedä mukanaan! Palasin juuri viikon matkalta Rodokselle ja miten kiva olikaan rannalla istuskella, nauttia merituulesta ja neuloa. En tarvitse musiikkia tai äänikirjoja, vaikka niitäkin voi tietysti samalla kuunnella. Minulle riittivät meren aallot ja neuletyöni. Tosin hierontaa ja drinkkejä tarjoavat kaupustelijoiden äänet piti vain osata sulkea pois. Sain tehtyä yhden neulepuseron valmiiksi ja aloitella toista.

Otin myös lennolle mukaan pyöröpuikot ja näin sain hetken vain keskittyä neulomiseen ja aikakin kului rattoisammin. Tämä voisi auttaa myös niitä, jotka jännittävät lentämistä, sillä keskittymällä neulomiseen, saa ainakin ajatukset lentämisestä ihan toisaalle.

Lennolle kannattaa ottaa sellaiset bambusta tehdyt puikot tai muoviset, kunhan ei ole metallia. Lankaa juuri sen verran, kun ajattelet ehtiväsi neuloa ja sitten vain annat mennä. Minulta ei ole kertaakaan otettu puikkoja lennolla pois, mutta aina tähänkin kannattaa varautua, että matkalaukussa on vaikka sitten varapuikot ja tietysti tuota kaapelia neulomuksen mukana, jotta saa siirrettyä silmukat odottamaan.

Oletko sinä innokas neuloja? Tapaatko sinäkin neuloa missä vaan? Oletko huomannut, miten neulominen rauhoittaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *