Neulominen

ALOITTELIJAN OPAS NEULOMISEN MAAILMAAN

Oletko sinä aina halunnut oppia neulomaan, mutta et ole vielä saanut aikaiseksi aloittaa? Tässä on muutama vinkki, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun ja löytämään iloa tästä ihanan rauhoittavasta ja palkitsevasta harrastuksesta.

ALOITTELIJAN OPAS NEULOMISEN MAAILMAAN

1. Valitse oikeat välineet

Ensimmäiseksi valitse oikeat välineet neulomiseen. Aloittelijalle suosittelen paksuja puikkoja (koko 5-7 mm) ja paksuhkoa, helposti käsiteltävää lankaa, jossa ei ole säikeitä. Paksut puikot ja paksu lanka helpottavat silmukoiden hahmottamista ja niiden käsittelyä. Myös bambupuikot ovat hyvä valinta aloittelijalle, sillä ne eivät ole liian liukkaita ja silmukat pysyvät paremmin paikallaan. Lisäksi niillä on kevyempi neuloa myös isompia neuletöitä, vaikka neule olisikin loppuvaiheessa jo itsessään painava.

2. Aloita perussilmukoilla

Opettele ensin oikean silmukan neulominen ja vasta sitten nurja silmukka. Näiden kahden silmukan hallitseminen antaa sinulle mahdollisuuden luoda monenlaisia neuleprojekteja. Alussa voi olla hyödyllistä harjoitella ja neuloa mallitilkkuja, joissa pääset testailemaan erilaisia silmukoita ja välillä myös erilaisia lankoja ilman paineita lopputuloksesta. Nämä tilkut on kuitenkin hyvä säästää ja tehdä vaikka oma kirjanen, mihin voit liimata nuo neulotut tilkut, sillä niistä saa hyvää tietoa vaikkapa sinun käsialastasi ja kuinka se ajan kuluessa paranee.

3. Harjoittele pieniä projekteja Aloita pienillä projekteilla, kuten ranteenlämmittimillä, pipoilla tai huiveilla. Näin saat nopeasti valmista ja onnistumisen kokemuksia, mikä motivoi jatkamaan. Pienet projektit ovat myös erinomainen tapa tutustua eri lankoihin ja neulontatekniikoihin ilman suurta sitoutumista.

4. Älä pelkää virheitä

Neulomisessa virheet kuuluvat oppimisprosessiin. Ole kärsivällinen itsesi kanssa ja muista, että jokainen virhe opettaa sinulle jotakin uutta. Ja mikä parasta, lähes kaikki virheet voi korjata! Jos huomaat virheen, älä epäröi purkaa ja neuloa uudelleen – se on osa oppimista ja lisää myös pitkässä juoksussa pitkäjänteisyyttä. Unohda kiirehtiminen, sillä hosuen ei saa hyvää jälkeä.

5. Lue neuleohjeita ja kaavioita

Neuleohjeiden ja kaavioiden lukeminen saattaa tuntua aluksi haastavalta, mutta harjoitus tekee mestarin. Aloita yksinkertaisista ohjeista ja etene vähitellen monimutkaisempiin. Ohjeiden seuraaminen kehittää myös ymmärrystä eri neulontatekniikoista ja -malleista.

Tämä aloittelijan opas neulomisen maailmaan antaaa sinulle hiukan vinkkiä siitä, ettei se neulominen itseasiassa ole niin vaikeaa, miltä se näyttää. Neulominen on matka, joka palkitsee sekä luovuudellaan että rauhoittavalla vaikutuksellaan. Nappaa siis puikot käteen ja anna neulemaailman viedä sinut mukanaan!

Mitä mieltä olet aiheesta? Mitä vinkkejä sinä lisäisit listalle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *