Neulominen

TERAPEUTTINEN NEULOMINEN

LATAA ILMAINEN OPAS TÄÄLTÄ

Olen jonkin aikaa pakertanut ison projektin äärellä. Kerron siitä myöhemmin lisää, mutta ensin haluan kertoa miksi.

Nimittäin näin neulojana, olen ollut hämilläni, kun olen useammaltakin taholta saanut kuulla, etteivät ihmiset enää osaa neuloa. He ovat lapsina valinneet esimerkiksi teknisen työn käsityön sijasta ja mikäli kotona ei ole ollut ketään opettamassa, niin hankalaahan se on oppia ihan itsekseen.

Toki toisilta onnistuu sekin, mutta usea on kuitenkin hieman arempi aloittamaan ihan alusta ja myöntämään sen, ettei osaa. Mukavampaa se on opetella, jos apua on tarjolla, ettei tarvitse yksin pähkäröidä.

Mikäli jaksaa innokkaasti selata netissä, niin löytyyhän sieltä sirpaleita sieltä ja täältä. Näissä videoissa opetetaan yksi asia, koska ihmiset eivät jaksa nykyisin pahemmin keskittyä pitkiin selostuksiin. Sekin on sitten asia erikseen, mutta hyvin huolestuttavaa tämä ilmiö kuitenkin on.

Sellainen kokonaisuus on puuttunut, missä opetettaisiin kädestä pitäen alusta alkaen perusteet ja niin, että oppisi neulomaan muutakin, kuin nuo usein ehdotetut tiskirätit tai patalaput.

Ne eivät tunnu innostavan varsinkaan nuoria ja ymmärrän kyllä miksi. Oppilas haluaa oppia jotakin, jonka voi pukea ylleen ja se inspiroi ja antaa uskoa siihen, että minä pystyn tähän tai opin jatkossakin uusia juttuja neulomisesta.

Lisäksi tässä tulee mieleen ne koulutunnit, jolloin se pahuksen patalappu ei koskaan tullut neliöksi. Vai oliko se sittenkin virkkaamista, mutta näinhän ne muistot tahtovat tulla kummitelemaan ja silloin tulee sotkettua virkkaukset ja neulomiset keskenään ja ne antipatiat aiheeseen ja epäonnistumiset nousevat pintaan.

Juuri nämä epäonnistumiset ja negatiiviset ajatukset usein ovat esteenä neulomisen opettelemiselle, kun pelkää, että kaikki on jo menetetty ja uskoa ei omiin kykyihin ole.

Terapeuttinen neulominen on juurikin se aihe, jota haluan tuoda esille. Jos vain uskaltaa unohtaa menneessä koetut epäonnistumiset ja kokeilla rentouttavaa rymikästä käsien liikettä ja kokea suloisen pehmeän langan sulautumista kerältä neulokseksi, niin varmasti tulee huomanneksi, että tämä, jos mikä on rauhoittava ja stressiä poistava harrastus.

Haluan auttaa ja innostaa neulomisen pariin ja siksi olen kevään aikana kehitellyt verkkokurssia, mutta siitä kerron enemmän, kunhan aika on valmis. Tässä on nyt vähän ennakkona tarjolla ilmainen Terapeuttinen neulomisen akatemia aloittelijalle Miniopas, jonka avulla pääset saamaan vähän kurssin maistiaisia ja kurkistamaan sisälle neulomisen hurmaavaan maailmaan.

Olet sitten ihan untuvikko neulomisen suhteen tai joskus vähän osannutkin neuloa, niin tästä saat vähän alkuboostia aiheeseen.

Innostutko lähtemään mukaan? Muista ladata itsellesi Miniopas.

4 Comments

  • Minna

   Voi harmi! No se ei kyllä ole mukavaa. Millaisia neulomuksia sitten teet, jos näin käy? Mikä tuottaa eniten tenkkapoota?
   Kannattaa aloitaa ihan sieltä helpommasta päästä ja sitten edetä pikkuhiljaa vaikeuimpiin neuletöihin. Hiljaa hyvä tulee, vaikka tämä sanonta saattaakin ärsyttää, niin on siinä totta, toinen puoli:)

 • Taina Lötjönen

  Oma tyttäreni otti aikanaan tekniset työt ja kertoi syyksi ”jos haluan oppia rättikässää niin mulla on sut ja Mamma opettamassa”. Puikot ja langat odottivat kerran lähes 5 vuotta tytärtä joka lupasi ”tulen ensi viikolla koulun jälkeen opettelemaan’, kyseessä ammattiopinnot. Lopulta otin langat omaan käyttöön ja puikot palautin paikalleen. Ehkäpä kun lapsen lapseni on kouluikäinen (nyt 4-v ja innokas maailmaan tutustua) neitoseni saattaa muistaa haluavansa oppia käsitöitä.

  • Minna

   Näinhän se on, ettei se kaikkia innosta, mikä on sinänsä ok. Ehdota lapsenlapselle vaikka sormivirkkausta, niin siitä se innostus voi lähteä liikkeelle:)
   Ehkä tosiaan vielä joskus tyttäresi haluaa oppia…:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *